Gemakkelijk en snel je ritregistratie bijhouden?

2 maart 2015 Lison van Tol-van Langen

​Laat ik beginnen met mij voor te stellen: Ik ben Rob Oud, in het dagelijks leven Inspirator bij CAD & Company.

Laat ik beginnen met mij voor te stellen: Ik ben Rob Oud, in het dagelijks leven Inspirator bij CAD & Company. Ik had ook directeur/eigenaar op mijn kaartje kunnen zetten maar ik zie het als mijn persoonlijke taak om mensen te inspireren, vandaar Inspirator.


CAD & Company is een kenniscentrum wat software en diensten levert aan opdrachtgevers in de bouw, civiel en industriële markt. Wij leveren software van marktleiders zoals Autodesk en Microsoft en daarmee verbeteren wij het ontwerp en de technische processen van onze klanten. Daarnaast bouwen en ontwikkelen wij eigen software zoals bijvoorbeeld BLDNG360.


Wij doen al jaren, met grote tevredenheid, zaken met LeaseVisie. Zij zijn net als wij, flexibel, denken mee en komen hun afspraken na. Ons wagenpark is gebaseerd op de auto’s uit de VAG (Volkswagen, Audi, Seat en Skoda) en dat bevalt goed. Persoonlijk rijd ik een Audi Q5 waar ik heel tevreden mee ben.


Kilometerregistratie

De fiscale bijtelling van de Q5 is fors terwijl ik de auto privé niet rijd. In mijn geval gaat het toch al gauw om een bedrag van ruim 7.000,= bijtelling per jaar. We hebben thuis een prima  auto voor het gezin en daarmee kunnen wij alles doen.


Bij geen privé gebruik van een zakelijk beschikbaar gestelde auto kan je via een formulier bij de belasting aangeven dat je de auto niet meer dan 500 kilometer privé gebruikt. Zo voorkom je de bijtelling. Belangrijk wel is dat je een deugdelijke en sluitende kilometerregistratie kan overleggen.


Papier

Ik ben begonnen met registreren van de kilometers letterlijk op een klembord, een voorbedrukt stuk papier en een pen. Dat gaat best wel goed, behalve dat het veel werk is. Vooral overal de adressen noteren is lastig. Je bent net op je bestemming en hebt voor uitgebreid registreren eigenlijk geen tijd. Dus dat stel je uit en aan het einde van de week probeer je dat te herstellen. Met het eind van het papier was ook het eind van registreren bereikt. Papier werkt niet.


Black box

De tweede poging was het installeren van een black box systeem in de auto. Redelijk kostbare operatie maar door de hoogte van de bijtelling was het de investering waard. Bij het starten moet je alleen aangeven wat voor soort rit het is, privé, woon-werk of zakelijk en daarmee is het klaar. De rest gebeurd automatisch. Lijkt uitstekend, behalve dat ik nooit de resultaten heb gezien. Je moet namelijk de black-box leeghalen en dat vergat ik. De auto is zelfs ingeleverd zonder de resultaten gezien te hebben.


SmartPhone

Met de komst van de smartphone, kreeg ik nieuwe mogelijkheden om te registeren. Op de eerste smartphone zat Excel en dat vulde ik trouw in. Net als op papier had ik een voor gedefinieerd vel gemaakt, iets slimmer omdat eindadres bij een sluitende kilometerregistratie altijd startadres is. Maar ik raakte niet zonder papier en het duurde bij aankomst bij een afspraak nog altijd te lang om in te vullen. Wederom geen succes maar hoe dan wel?


RitMeter App

Alweer vijf jaar geleden besprak ik met een bevriende software ontwikkelaar de mogelijkheden voor het bouwen van een app voor de smartphone. Was het mogelijk om een gebruikersvriendelijke app te bouwen? Wij kwamen tot de conclusie dat er nog geen app was voor het handig registreren van kilometers voor zakelijke gebruikers. Met dit idee ging hij aan de slag en werd RitMeter ontwikkeld.


Met RitMeter is het registreren van kilometers eenvoudig en snel geworden. RitMeter is beschikbaar voor iPhone, Android en Windows Phone. Behalve de RitMeter app is er ook een RitMeter Service ontwikkeld. Deze RitMeter Service is wat mij betreft het unieke aan RitMeter. Met de app op mijn smartphone registreer ik mijn ritten, adressen en kilometerstanden. Dat gaat gemakkelijk en snel.


RitMeter Service zorgt ervoor dat mijn ritten automatisch opgeslagen worden en dat ik wekelijks een rapportage krijg van al mijn ritten in mijn e-mail. Ik kan het niet vergeten en ik kan het direct opslaan. De administratie en de back-up zijn zo gewaarborgd. Immers mijn telefoon kan stuk vallen of gestolen worden. Bij RitMeter betaal je alleen voor de RitMeter Service en dat is slechts 25 Euro per jaar. Met deze geringe investering bespaar ik ieder jaar ruim 7.000 Euro.


Ik hoop dat ik met dit verhaal duidelijk heb gemaakt hoe je veel geld kan besparen met enige discipline, slimme technologie en een kleine investering.

RitMeter aanbieding


U vindt de RitMeter app in de store voor iPhone, Android of Windows Phone. Namens RitMeter en LeaseVisie mag ik u 15% korting geven op een RitMeter abonnement. Bij het afsluiten voor eind april, geeft u de Promocode: LV2015 op en de rest gaat vanzelf.


Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 6 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief