Intens genoten van de Renault Talisman Intens!

20 april 2016 Jacqueline de Laat

De Talisman, het nieuwe model van Renault, mochten wij dankzij dealer Renault Stokman, aan de tand voelen.

De Talisman, het nieuwe model van Renault, mochten wij dankzij dealer Renault Stokman, aan de tand voelen.

De heren van commercie haalden de auto op bij  Renault Stokman. Tijdens het rijden merkten mijn collega’s al snel op: “He, staat de stuurverwarming aan?”, “Hoe zet ik deze uit?”

Gelijk werd de telefoon gepakt om met de dealer te bellen om het knopje van de stuurverwarming uit te zetten. Zelf zou ik eerst de handleiding erbij pakken om het uit te zoeken hoe je dit uitzet. Maar goed, mannen blijven mannen! Dit was voor mij een goede reden om de auto te testen en nog meer bijzondere dingen van deze Talisman te ervaren.

Renault Talisman Intens dashboard

Uitstraling

Wat gelijk opvalt aan de Talisman is de zakelijke uitstraling. Mijn voorkeur is een kleine, sportieve auto maar daarom is het juist leuk om dan deze grote zakelijke auto te testen.

Wat heerlijk werkt is de handsfree card. Geen gedoe met een sleutel maar een card, waarbij de auto gelijk geopend wordt zodra je aan komt lopen met deze card.

De binnenkant van de auto is breed en biedt veel beenruimte zowel voor als achter. Ook heeft de Talisman een gigantische grote kofferbak waardoor deze auto ook heel geschikt is als gezinsauto. Maar naast de vele opbergruimte in de kofferbak vind je ook veel grote vakken in de deuren om spullen in op te bergen. Via het multi-sense systeem kan je als bestuurder vier voorgeprogrammeerde instellingen kiezen, sport, comfort, neutral en eco. De dashboard verlichting veranderd mee qua kleur en je kunt je persoonlijke instellingen in de perso modus vastleggen. De Talisman straalt aan de buitenkant veel luxe uit. Wat ik daarentegen persoonlijk jammer vind, is de eenvoudige uitstraling van het dashboard en het navigatiesysteem.  Voor diegene die van eenvoud en gebruiksvriendelijk houdt is deze uitvoering qua uitstraling ideaal. Qua luxe valt er niets te klagen: De massagestoelen bieden genoeg ontspanning tijdens het rijden. Je kunt kiezen uit vier programma’s waardoor je heerlijk uitgerust op je bestemming komt.


Renault Talisman Intens buitenkant

Rijbeleving

De wegligging van de Talisman is bijzonder. Dit komt door de 4 meesturende wielen waardoor je een kleine draaicirkel maakt. Door de meesturende achterwielen is het inparkeren een stuk gemakkelijker waardoor je ook minder aan je stuur hoeft te draaien.

Conclusie:  deze auto heeft een luxe uitstraling van buiten, heeft veel ruimte van binnen maar mist in mijn ogen een uitgebreider dashboard.  Echter de Talisman is een volledig uitgevoerde auto en heeft
hiermee wel een goede prijs- kwaliteit verhouding, dus zakelijk een verfrissende keuze als je qua model een keer niet in een twaalf-in-een-dozijn auto wilt kiezen.


 1. 18 augustus 2017 Vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen/ Veilig Verkeer Nederland

  Ontspannen rijden helpt de verkeersveiligheid na de schoolvakantie

  Heeft u een ontspannen zomervakantie gehad? En vindt u het ook ieder jaar weer een uitdaging om het ontspannen gevoel vast te houden? Door dit te doen, doet u niet alleen uzelf een plezier, maar ook uw medeweggebruikers. Ontspannen deelnemen aan het verkeer zorgt namelijk voor een betere verkeersveiligheid.

 2. 4 augustus 2017 Frank Binkhorst & Laurens Noortman

  Vlog: Gaat de XC60 de boot in?

  Scepticus Laurens en naaste collega Frank geven hun ongezouten mening over de nieuwe Volvo XC60.

 3. 19 juli 2017 Annelies van Heest

  Vlog: Annelies toont u Rotterdam en de nieuwe Volkswagen Arteon!

  Het lijkt een 2.0 versie van zijn broer Volkswagen Passat, met een sportievere grille en opvallendere achterkant. De Arteon wordt geprezen om zijn luxe en sportiviteit en schijnt voor op te lopen in assistentiesystemen. Daar willen wij meer van weten.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 1096 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief