Ontspannen rijden helpt de verkeersveiligheid na de schoolvakantie

18 augustus 2017 Vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen/ Veilig Verkeer Nederland

Heeft u een ontspannen zomervakantie gehad? En vindt u het ook ieder jaar weer een uitdaging om het ontspannen gevoel vast te houden? Door dit te doen, doet u niet alleen uzelf een plezier, maar ook uw medeweggebruikers. Ontspannen deelnemen aan het verkeer zorgt namelijk voor een betere verkeersveiligheid.


U als leaserijder bent meer dan een gemiddelde automobilist, deelnemer is het verkeer. En zodra het werk weer begint en ook de scholen starten, is het weer even wennen aan de drukte in het verkeer. Deze ‘nieuwe’ drukte na de rustige zomervakantie zorgt in september helaas voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder 12-jarige fietsers. Kinderen en jongeren zijn sneller afgeleid, schatten risico’s minder goed in en groepsdruk speelt een belangrijke rol. Goed om te weten als u ze eens een rare manoeuvre ziet maken.

VVN zet zich met de ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne graag samen met u in om kinderen en jongeren na de zomervakantie veilig thuis te laten komen. Dat wil toch iedere ouder?

Wat kunt u doen om de ontspannen stand vast te houden en daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren? Het zijn open deuren, maar toch een paar tips:

  • Houdt u in het verkeer met één ding tegelijk bezig, dus focus op het verkeer. Maak geen gebruik van de telefoon tijdens het autorijden.
  • Vertrek op tijd. Door niet te hoeven haasten, rijdt u meer ontspannen en niet te snel.
  • Let vooral ook op uw snelheid in de bebouwde kom. Vooral daar kunnen schoolgaande kinderen onverwachtse slingerbewegingen maken.
  • Vertrek zelf het liefst voor of juist nadat de scholen zijn begonnen ’s morgens. Dat is ook voor uzelf prettiger: minder fietsers op de weg.
  • Kinderen naar school brengen? Kies er wat vaker voor om de kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen. Toch met de auto? Parkeer uw auto dan niet pal voor school, maar iets verder weg. Dat geeft de schoolgaande kinderen meer ruimte om veilig bij school aan te komen.

 Meer informatie? VVN


  1. 19 maart 2018 Jan-Willem ten Hoopen

    Vlog: Jan-Willem laat zich chauffeuren in de Lexus LS500h!

    Gertjan (Leasevisie Heerhugowaard) houdt de deur open, rijdt vloeiend van A naar B en zorgt er voor dat het strakke tijdschema gehaald wordt. Ondertussen verzorgt Jan-Willem (Leasevisie Rotterdam) vanaf de achterbank de review van deze bijzondere Lexus LS500h die we ter beschikking kregen van Lexus Amsterdam.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 5 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief