Rijtest BMW X6 M50 D vs. Mercedes GLE 450 AMG: the battle

17 mei 2016 Lison van Tol-van Langen

Wat een verschijning de BMW X6 en Mercedes GLE zo naast elkaar op het pad. Twee uitzonderlijke monsters die meteen uitblinken in het wagenpark! Met dank aan Mercedes Gomes & BMW Dusseldorp is het voor ons (Iris en Lison) een speciale werkdag, aangezien wij de gelukkige berijders zijn.

Wat een verschijning de BMW X6 en Mercedes GLE zo naast elkaar op het pad. Twee uitzonderlijke monsters die meteen uitblinken in het wagenpark! Met dank aan Mercedes Gomes & BMW Dusseldorp is het voor ons (Iris en Lison) een speciale werkdag, aangezien wij de gelukkige berijders zijn. Buiten het feit dat we niet dagelijks in deze topklasse rondsturen worden wij nog eens extra verwend: Mercedes heeft een felle 6 cilinder benzine motor AMG uitvoering neergezet en BMW trakteert ons op de M 50 D, het topmodel met een extreem sterke dieselmotor van BMW M-Sport.

BMW X6 vs. Mercedes GLe rijtest Nieuwste BMW X5 te leasen bij Leasevisie

Rijbeleving

In tegenstelling tot Lison die meteen in haar element is met de Mercedes GLE, vindt Iris het nog redelijk spannend om de BMW X6 te testen. Zij vraagt daarom haar mannelijke collega om er toch even naast te zitten. Het was even zoeken naar de pook aan het stuur, maar dan vliegt Lison in de sport-stand weg. Iris is ondertussen de knopjes aan het verkennen, wat een hilarisch moment oplevert als zij per ongeluk de kofferbak opent in plaats van het raam (klein detail). Na een korte intro heeft ook Iris snel de smaak (lees gaspedaal) te pakken.

BMW X6

Alle ogen zijn gericht, nee niet op ons, maar op de opvallende vertoning van twee robuuste bolides die voorbij komen rijden. Dit ligt niet alleen aan de luxueuze uitstraling, maar ook aan het brul-geluid van de Mercedes GLE. Door de felle motor trekt de sportieve GLE snel op en geeft deze een ware plofknal bij het gas geven. Daarentegen ervaart Iris tot haar verbazing de sterke X6 dieselmotor als vrijwel geluidloos, wat zij ziet als een groot pluspunt. Je kunt dus stellen dat de Mercedes meer rij- en speelplezier biedt en de BMW de prettige en comfortabele reisgenoot is.

Mercedes GLE

Interieur & Exterieur

Met de geluidloze motor van de X6 zou je denken dat deze minder opvallend is op de weg, maar de BMW doet zeker niet onder ten opzichte van de GLE. Dit door de strakke coupé-achtige daklijn en het luxe interieur. Iris ervaart het dashboard van de X6 als subtiel en overzichtelijk. Dit komt vooral door de eenvoudige bediening van het BMW I-Drive systeem (van Multimedia bediening, Navigatie tot diverse camera’s en connecting mogelijkheden) Hoewel ze normaal gesproken al moeite heeft met parkeren in haar eigen Up!, draagt het Surround View (360˚ camera) er zorg voor dat nu zelfs file parkeren makkelijk is! Lison ziet liever het lederen dashboard met subtiel rode sticksels en de glimmende knopjes in de GLE. In de sportstand verschijnt er zelfs nog een finishvlag-achtergrond op het teller paneel!

Collage dashboard

Dit bewijst maar weer dat onze mannelijke collega’s een goede autokeuze voor ons hebben gemaakt.

Conclusie

Glimmende GLE of say yes to the X6?

Wat ons betreft zijn beide sportieve coupés een waar feest om in te rijden. Onze persoonlijke voorkeur: Iris gaat voor de luxe en comfort in de X6 en Lison gaat voor pronken in de GLE.

De werkelijkheid? Gewoon morgen weer op de fiets naar kantoor..


Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 6 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief