Rijtest Fiat 124: Sportief, Stoer, Spider

10 augustus 2016 Joyce Wagenaar

Op een mooie dag mag ik de Fiat 124 Spider Lusso testen die beschikbaar is gesteld door Martin Schilder Fiat Schagen.

Op een mooie dag mag ik de Fiat 124 Spider Lusso testen die beschikbaar is gesteld door Martin Schilder Fiat Schagen. De testrit bracht mij met dit heerlijke weer uiteraard naar het strand waar deze auto veel aandacht trok!


Interieur en exterieur:

Vanwege het zomerse weer kan ik lekker met het dak open rijden, zeker geen overbodige luxe! Ondanks dat ik met de uitgebreidere Lusso versie op stap mag, beschikt de auto niet over een elektrisch dak. Dit hadden we wel verwacht voor de € 39.490,00 die de auto moet kosten. Gelukkig is er wel een pluspunt aan het dak, ondanks deze niet elektrisch is, kost het totaal geen moeite om het te openen. Zowel het openen als het vast zetten van het dak gaat heel makkelijk:

Ik vind dat de Spider een sportieve en stoere uitstraling heeft. Ook staalt hij luxe uit, door de accenten die er zijn gebruikt voor zowel het interieur als exterieur. Ook dit is goed te zien in de film. De auto is erg laag en waardoor je het gevoel krijgt dat je in een raceauto zit. Dit komt onder andere door dat de auto snel optrekt en door de korte tikjes die de schakelpook nodig heeft om van versnelling te wisselen.

Klein maar fijn

Wel is de auto wat klein waardoor veel van mijn mannelijke collega’s moeite moeten doen om in de auto te komen of tijdens het sturen met hun handen het voorraam aantikken. Langere collega’s staken dan ook met hun hoofd boven de voorruit uit. Daarentegen stapte die zelfde collega’s met een grote glimlach uit de auto. Door de achterwielaandrijving is het een echt leuke, sportieve (gooi en smijt) auto geworden.

Het instellen van de navigatie wijst voor zich en is makkelijk in gebruik. Ik vond het scherm in eerste instantie ook erg duidelijk, maar blijkbaar stond ik in de schaduw. Doordat ik in de zon stond toen ik de navigatie wilde uitzetten, was het scherm onleesbaar geworden en kon ik de route niet afbreken. Dit leidde wel tot enige irritatie, aangezien de navigatie mij de hele terugweg heeft verzocht om te keren;)

Ik zou heel goed kunnen wennen aan de Fiat Spider 124! Iets anders dan dat de navigatie niet goed zichtbaar is in de zon, heb ik niets op deze auto aan te merken. Een mooie toevoeging zou zijn om het open dak elektrisch te maken, dat zou de auto helemaal ‘af’ maken.


Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 6 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief