Rijtest Infiniti Q30: dé onbekende nieuwkomer 2016

12 juli 2016 Gladys Brandenburg

“Hee Gladys!” Klinkt het enthousiast aan de andere kant van de lijn, hoe is het met je?

“Hee Gladys!” Klinkt het enthousiast aan de andere kant van de lijn, hoe is het met je? Ik, als nieuwsgierig persoon, wil dan direct weten: waar gaat dit telefoontje over? Dat werd snel duidelijk, de vraag van Leasevisie was namelijk: vind jij het leuk om binnenkort in de Infiniti Q30 te rijden om deze eens te testen en jouw bevindingen te delen via een blog. Tot op heden hadden alleen medewerkers van Leasevisie deze ervaring mogen hebben, maar nu werd er gekozen om eens iemand van buiten het bedrijf te vragen.
Geen idee wat voor auto het is was mijn eerste gedachte, maar ik zal het gaan beleven. Toch kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en had ik de afbeeldingen erbij gezocht via internet. Zo op het eerste gezicht best een stoere bak. Via deze zoektocht ook nog een artikel voorbij zien komen dat de verkoop van o.a. de Infiniti (daarnaast ook nog Jaguar en Toyota) de grootste verkoopstijging hebben in 2016 welke te danken is aan de Q30. Ten opzichte van andere merken bijzonder omdat de gehele autoverkoop in 2016 nog wat achterblijft. Mijn nieuwsgierigheid werd nog groter!

Infiniti Q30 1

Rijervaring

Afspraak gepland en ik kon los in de Infiniti Q30. Eerst nog even wat foto’s maken met twee mannen van Leasevisie. Hierbij kwamen wij erachter dat het instappen achterin de auto voor een lang persoon verre van ideaal is, toch wel een minpuntje omdat de auto best groot oogt en er ook een mooi prijskaartje aan vast hangt. Bij het wegrijden van het parkeerterrein was het even wennen, maar het eerste gevoel was prima. Stoel zit goed, goed overzicht op de weg, mooi interieur met een wat vrouwelijke touch. Vraag mij dan wel meteen af hoe de alcantara bekleding eruit ziet als de auto een jaar of twee oud is. Ik ben meer fan van leren bekleding, ik ga ervan uit dat hier meerdere opties in te kiezen zijn. Het gekke aan het navigatiebeeld is dat deze meer gericht is op de passagier dan op de berijder, ook even wennen. Ik had verwacht dat door het vrij kleine achterraam het zicht minder zou zijn, maar daar heb ik geen moment last van gehad. Verder rijdt de auto rustig en prettig, voor mij persoonlijk had er wel wat meer pit in gemogen. De auto ziet er aan de buitenkant robuust en stoer uit, maar rijdt niet op die manier. Het voelt veilig en vertrouwd in de auto. Ook het inparkeren (zelfs een klein plekje in Amsterdam) gaat makkelijk door de wendbaarheid en natuurlijk de hulp van de parkeersensoren plus camera op het navigatiebeeld, heel prettig!

Infiniti Q30 2

Conclusie

Als ik een vergelijk zou maken met de kleuren van het Insights Discovery model (een tool dat ik in mijn werk gebruik om persoonlijke en teameffectiviteit te vergroten door het verkrijgen van inzichten), dan zou ik de Infiniti Q30 indelen in het groene kwadrant van de cirkel. Waarmee ik wil zeggen dat de auto voor mij uit te drukken is in: rustig, betrouwbaar, toegankelijk, op momenten wat (te) traag. Dat laatste geldt zeker voor mensen waarvan de voorkeurskleur in het rode kwadrant ligt. Zij zijn meer op zoek naar pit en snelheid. Ik denk ook dat bij het ontwerpen van de auto eenieders standpunt is meegenomen in het besluitvormingsproces zodat er van alles wat in zit. In mijn ogen heeft dat niet geleid tot het beste resultaat omdat het niet een geheel is geworden. Al met al vind ik wel een mooie auto, die prettig rijdt en zou ik zeggen dat deze is bestemd voor de zakelijke dames die pit willen uitstralen maar niet te veel boetes willen rijden ;).

Infiniti Q30 3

Op dit moment is er een actieaanbieding met een gratis upgrade bij “Business Edition”: 17″ LM velgen + lederen bekleding. Mocht je interesse hebben in de Infiniti Q30, neem dan contact met ons op: 072-5410777.


Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 6 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief