Rijtest Jaguar F-Pace 20d AWD: Koninklijk vervoer

25 augustus 2016 Iris Oosterveer

Toen mijn collega Geert de vraag stelde om de nieuwe Jaquar F-PACE te testen voelde ik gek genoeg enige twijfel. Een Jaguar?

Toen mijn collega Geert de vraag stelde om de nieuwe Jaquar F-PACE te testen voelde ik gek genoeg enige twijfel. Een Jaguar? Dat klinkt meer als koninklijk vervoer, moet ik dat gaan testen? Een mooie manier om mijn tijd bij Leasevisie af te sluiten met een laatste blog.

De weilanden  van Oterleek in

Na mijzelf te hebben ingelezen over deze unieke auto, ga ik met veel enthousiasme op pad naar Jager auto Purmerend om de Jaguar F-PACE op te halen. Het zonnetje schijnt, waardoor deze Jaguar mij letterlijk tegemoet schittert. Verkoper Pim Gorter geeft een heldere uitleg en wijst mij er op dat deze blikvanger de nodige aandacht krijgt op de weg. Normaliter val ik onder de minder opvallende weggebruikers, maar vandaag zal dit toch even anders zijn. Bekijk hier de rijtest in het YouTube filmpje:Hoewel ik van luxe houd, val ik toch wel onder de categorie nuchtere Nederlander. Oneindige weilanden met boerderijen en molens geven mij een vrij gevoel. De reden om in alle rust de Jaguar F-PACE in Oterleek te gaan testen, waar ik hopelijk de rust van de geitjes niet kom verstoren. Bij Korenmolen en bakkerswinkel de Otter begin ik met een heerlijk croissantje waar ik verwelkomt wordt door ontzettend vriendelijk personeel. Echt een aanrader om hier een keer naar toe te gaan als je het mij vraagt!

Jaguar F-PACE 1

Terug de auto in!

Het dashboard is overzichtelijk omdat alles touchscreen is op één breed scherm met een beperkt aantal knopjes. De combinatie van een zwart lederen interieur met hoogglans zorgt in mijn ogen voor een sportief luxueuze uitstraling. Hoewel ik normaliter in een handgeschakelde auto rijd, heb ik meerdere malen in een automaat gereden wat ik als prettig en praktisch heb ervaren. De automatische transmissie van de F-PACE gaat nog vele stappen verder door bijzonder snel en soepel te schakelen. Het JaguarDrive Control-systeem biedt verschillende opties waardoor ik zelfverzekerder dan ooit achter het stuur zit. Zo bedien je heel eenvoudig de JaguarDrive Control-systeem knop waardoor je tijdens het rijden makkelijk switcht tussen de sportieve Dynamic-stand, Eco-stand of Rain Ice-Snow-stand. Dat laatste maakt deze auto uitermate geschikt voor een wintersportvakantie naar Oostenrijk!

Jaguar F-PACE 2

Het glazen panorama dak met elektrische zonwering zorgt voor een optimale lichtinval, waardoor het zonnetje heerlijk naar binnen schijnt maar ook de regen op het grote glazen dak duidelijk hoorbaar is. In een dagdeel heb ik beiden mogen ervaren want jawel, we zijn en blijven in Nederland.
Wat ik handig vind, is de handsfree elektrische achterklepbediening. De achterklep gaat vliegens vlug zowel open als dicht. Handen vol met boodschappen is nu minder belastend doordat je het meteen in het bagageruim kunt zetten. Mocht je de standaard bagageruimte te weinig vinden doordat je bijvoorbeeld sportuitrusting wilt vervoeren, kan de achterbank worden neergeklapt met één druk op de knop. Spullen in- en uitladen gaat gemakkelijk door een lage tildrempel van de bagageruimte.
In mijn ogen heeft deze unieke auto alleen maar voordelen. Ik ben erg nieuwsgierig wat jullie van mijn video vinden en kijk uit naar je reactie!

Jaguar F-PACE 3

Bij leasen of kopen van een Jaguar XE, XF, XJ of F-PACE ontvang je 3 jaar gratis onderhoud, ongeacht aantal kilometers en zonder bijkomende kosten. Bekijk hier het Jaguar Care Onderhoudsplan voor de voorwaarden.


 1. 18 augustus 2017 Vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen/ Veilig Verkeer Nederland

  Ontspannen rijden helpt de verkeersveiligheid na de schoolvakantie

  Heeft u een ontspannen zomervakantie gehad? En vindt u het ook ieder jaar weer een uitdaging om het ontspannen gevoel vast te houden? Door dit te doen, doet u niet alleen uzelf een plezier, maar ook uw medeweggebruikers. Ontspannen deelnemen aan het verkeer zorgt namelijk voor een betere verkeersveiligheid.

 2. 4 augustus 2017 Frank Binkhorst & Laurens Noortman

  Vlog: Gaat de XC60 de boot in?

  Scepticus Laurens en naaste collega Frank geven hun ongezouten mening over de nieuwe Volvo XC60.

 3. 19 juli 2017 Annelies van Heest

  Vlog: Annelies toont u Rotterdam en de nieuwe Volkswagen Arteon!

  Het lijkt een 2.0 versie van zijn broer Volkswagen Passat, met een sportievere grille en opvallendere achterkant. De Arteon wordt geprezen om zijn luxe en sportiviteit en schijnt voor op te lopen in assistentiesystemen. Daar willen wij meer van weten.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 1096 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief