Rijtest Mini Cooper Clubman: Shopper of Playmobiel?

23 maart 2016 Lison van Tol-van Langen

Heftig veel toeters en bellen maken de Mini Cooper Clubman een ware musthave voor de eksters onder ons.

Wauw, een Mini Cooper Clubman, zal menig vrouw denken. Yes, ik ben er ook zo één. Bevoorrecht dat ik was, mocht ik in deze te gekke auto rijden. Dit met dank aan BMW Maaral Alkmaar. En blij was ik zeker omdat ik een leuke rit tegemoet ging: naar Volendam om mijn trouwjurk te vinden. Ja, ik ga trouwen en dan is het zeker geen straf om met deze auto ruim een half uur naar de betreffende winkel te karren. Eén nadeel, ik was niet de enige. De (schoon)familie wilde ook mee. “Uhhh…. Gaat dat wel lukken met 5 vrouwen in een Mini?”, dacht ik meteen. Daar konden we maar op één manier achter komen.

Interieur

Heftig veel toeters en bellen maken deze auto een ware musthave voor de eksters onder ons. Een cockpit met chroom op de knopjes schittert je tegemoet. Het geeft een luxueus gevoel en zin om alle features uit te proberen. Daar zitten we dan, met 3 vrouwen op de achterbank en 2 voorin. Er is geen overgewicht in het spel, maar knus zit je zeker. De stoelen zelf zitten perfect en er is comfort als je de achterbank niet hoeft te delen. Bij 4+ personen is het comfort verdwenen en is mijn voorstel om voor een BMW broertje te kiezen. Overigens wel alle credits naar de sfeerverlichting en details in de deuren en dashboard!

Dashboard Mini Cooper

Exterieur


Zeker groter dan de Mini Cooper heeft de nieuwe stationwagen meer ruimte, althans voor het oog. Te klein voor het gezin, ideaal voor yuppen. De double trouble deurtjes aan de achterkant, zijn letterlijk een ‘trouble’ voor de grotere boodschappen. De rechterdeur eerst openmaken, dan het linkerdeurtje. De deuren gaan zwaar open en met handen vol boodschappen levert dat enig gevloek op. Dan de boodschappen maar op de achterbank. Het praktische gedeelte is in mijn ogen een minpuntje, maar ach, wat maakt dat ook uit als je in deze auto de blits maakt?

Achterbak Mini Cooper

Rijbeleving

Daar gaan we dan, in de Green stand naar Volendam. Dat is prima rijden! Nu de Sport stand, je voelt de koppeling onder je voet al draaien om zo snel mogelijk weg te rijden bij het stoplicht. Onrustig voor mijn meerijders in de bochten, perfect als je de enige in de auto bent. Door het wat lagere dak en voor het gevoel kleinere voorruit, heb ik het idee dat mijn zicht minder is. Met het grote ronde navigatie scherm in het dashboard rijdt het verder rustig en is het met alle gadgets een waar speelkwartier! Bij terugkomst bij de auto is er een leuke verrassing met het Mini logo, alweer zo’n leuke feature:

Licht feature

Conclusie


Gezien de ruimte en zware deuren aan de achterkant maakt de Mini Cooper Clubman een minder geschikte auto voor de grote shoppers of gezinnen onder ons. Het is duidelijk geen saaie auto en anders dan de meeste auto’s, een auto voor diegene die wilt opvallen! Alle gadgets in zowel het interieur als exterieur maken het een waar feestje om in te rijden!


Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 6 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief