Rijtest Mokka X vs. Ateca: hellingproef of op glad ijs?

22 november 2016 Manon Romein

Met deze donkere dagen lijkt de wintersport periode al snel dichtbij te komen. Welke auto is het meest geschikt voor een wintersportvakantie?

Mijn naam is Manon en ben sinds september werkzaam op de afdeling Wagenparkbeheer, waar ik mij voornamelijk bezig houd met de afhandeling van schades. Al snel voelde ik mij thuis tussen de collega’s en mocht ik met Lison op deze regenachtige dag in de Opel Mokka X en Seat Ateca rijden. Als echte wintersport fanaat vond Lison de Seat Ateca meteen geschikt, al moest ik nog overtuigd worden. 

Gas, gas, linkerbaan!

Met deze donkere dagen lijkt de wintersport periode al snel dichtbij
te komen, dus vinden wij  vandaag het moment om twee, op het eerste oog,
ruime auto’s eens tegen het licht te houden: Welke auto is het meest geschikt voor een wintersportvakantie voor al je ski’s, snowboards, snowboots en vullende skikleding? 

Collage Mokka X vs. Seat Ateca

Zoals je ziet is de kofferbakruimte van de Ateca een stuk groter dan die van de Mokka. Ik hoor je denken: “Het kan zijn dat Manon een stuk langer is en Lison misschien 1 meter 20.” Nee, dat is niet het geval.
Daardoor lijkt de Ateca direct meer geschikt als wintersportvervoer, maar niets is minder waar.

De Mokka X is uitgerust met een Opel Onstar: met 1 druk op de knop kom je in contact met de online service assistent, waarin je de vele
opties kan bespreken. Contact met je Wi-Fi hotspot, hulp bij de navigatie naar jouw afspraak of het aanzetten van online games om de kinderen zoet te houden naar jouw wintersportbestemming? Het kan
allemaal!

De Seat Ateca is een stuk groter en beter uitgerust met opties, terwijl de Mokka X goed scoort met de Opel OnStar. Door het grote prijsverschil kun je deze twee auto’s niet helemaal vergelijken,
aangezien deze niet tot dezelfde klasse behoren.

Met de Opel Mokka X heb je een off-road achtige auto van een A-merk met leuke features voor een kleiner budget. Heb je meer te besteden? Dan is de Seat Ateca gaaf en biedt je meer comfort en ruimte.

Al met al, beide zijn toffe off-road achtige auto’s, waarin het budget een grote rol speelt.


Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 6 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief