Rijtest Opel Astra: Auto van het jaar 2016!

29 februari 2016 Iris Oosterveer

Zien en gezien worden met de nieuwe Opel Astra 5 Drs 1.4 Turbo 150 pk Innovation met dank aan Van der Linden van Sprankhuizen.

Met dank aan Opel dealer van der Linden van Sprankhuizen mag ik op deze grauwe vrijdagochtend de nieuwe Opel Astra 5 Drs 1.4 Turbo 150 pk Innovation uittesten, welke overigens auto van het jaar 2016 is geworden!


Exterieur


Sportief, dat is wat mij te binnen schiet als ik dit unieke model op het pad zie staan. De IntellixLux LED Matrix-koplampen zorgen in combinatie met het zwart/wit contrast van de auto voor een luxueuze  uitstraling. Nooit meer nadenken over het aan en uitschakelen van groot licht, want de Matrix-koplampen passen zich automatisch aan. Zien en gezien worden met de nieuwe Astra komt wat mij betreft goed tot zijn recht!

Interieur

Ik ben ontzettend geordend, maar op de een of andere manier is het altijd een eindeloze zoektocht in mijn handtas naar de autosleutel. Het keyless system maakt hier voorgoed een einde aan! Als ik het interieur zie word ik nog enthousiaster, zeker het lederen stuur en het strak hoogglans zwarte dashboard. Techniek en ik gaan nietaltijd even goed samen, maar tot mijn verbazing heb ik binnen no time de vele opties onder de knie waarover deze auto beschikt. 

Dashboard Opel Astra

Aangezien ik een vrouw ben en het vandaag twee graden boven nul is besluit ik allereerst gebruik te maken van de verwarming in de ergonomische comfortstoel. In combinatie met de massagefunctie zorgt dit voor een soort van ‘wellness’ effect waardoor ik me meteen comfortabel en ontspannen voel. Een wintersport vakantie naar Oostenrijk met de auto ziet er ineens heel anders uit! De wifi-hotspot lijkt me trouwens een verademing met kleine kinderen, zet Frozen op en voor je het weet ben je de grens over.

Rijbeleving

Let’s go! Het valt me meteen op dat deze geluidloze auto met zijn 150pk makkelijk en snel optrekt. Op een heuvel staan en bang zijn om achteruit te rollen zonder extreem gas te geven hoeft niet meer.
Daarnaast blijf ik het leuk vinden om de snelste te zijn bij het stoplicht, wat met deze auto aardig lukt. Mocht je daardoor toevallig nét iets te dicht op je voorganger uitkomen, helpt waarschuwing je om
voldoende afstand te bewaren. Luister je niet, dan grijpt de Opel uiteindelijk zelf in!

Dashboard 2 Opel Astra          Dashboard 3 Opel Astra

Bijzonder uniek aan deze Astra is de OnStar service-knop. Met één druk op de knop word je doorverbonden met een Nederlandstalige adviseur. De route naar je gewenste bestemming verschijnt binnen enkele minuten op het navigatiescherm . Ik bedenk me hoeveel stress deze optie me afgelopen september had bespaard op weg naar Disney Land Parijs met een bijna lege tank en geen zicht op een tankstation. En mij kennende, als je altijd net op tijd bent of soms iets te laat, is het al met al prettig om tijd te besparen waar mogelijk.

Spiegel Opel Astra

Een adviseur van de On-star functie bemiddelt daarnaast bij zowel pech als een ongeval. In plaats van in paniek te zoeken naar de gewenste papieren waarop een noodnummer staat ben je in een paar minuten op de hoogte van hoe verder te handelen. Praktisch en snel!

Tijdens de rijtest kom ik tot de conclusie dat vernieuwing op het gebied van connecting centraal staat. 24 uur per dag toegang hebben tot allerlei diensten in vrijwel elk willekeurig gebied geeft mij een veilig
en comfortabel gevoel, iets wat zorgdraagt aan het feit dat ik de Opel Astra uniek vind!


Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 6 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief