Rijtest: Start van een nieuw avontuur in de Nissan X-Trail

9 juni 2016 Joyce Wagenaar

Voor de blog heeft Nissan Nederland een uitgebreide uitvoering van de Nissan X-Trail Tekna beschikbaar gesteld.

In een van de eerste weken dat ik werkzaam ben voor Leasevisie mag ik gelijk de Nissan X-Trail, met dank aan Nissan Nederland, testen. Dat is een goede binnenkomer! Ik maak dan ook gelijk van de gelegenheid gebruik om mezelf voor te stellen. Ik ben Joyce Wagenaar en per 1 mei gestart als Leaseadviseur. Een nieuw avontuur. De eerste tijd staat voornamelijk in het teken van leren, ik wil alles zo snel
mogelijk ‘eigen’ te maken. Het werken bij Leasevisie bevalt tot nu toe erg goed. De sfeer en communicatie onderling met zowel collega’s als onze klanten is open en dit vind ik erg prettig.

Voor de blog heeft Nissan Nederland een uitgebreide uitvoering van de Nissan X-Trail Tekna beschikbaar
gesteld. Het eerste wat ik denk als ik de X-Trail op het parkeerterrein zie staan is, wat een mooie stoere auto! Ook de Dark blue lak staat goed
op de auto. Ik heb nog niet eerder in een 4X4 gereden en in het dagelijks leven rijd ik in het ‘kleinste zusje’ van de X-Trail. Dat is wel even iets anders! Is de X-Trail echt zo avontuurlijk als Nissan zegt? Net zoals de meeste bestuurders in Nederland heb ik voornamelijk onroad gereden in plaats van offroad.

Nissan Xtrail Tekna

Wat me gelijk opvalt is dat bekerhouder gekoeld of verwarmd is, wat handig! Net zoals de zonnekleppen met make-up spiegel en lampje, nog eenpluspunt. Mijn collega die achterin stapt merkt op dat hij veel
beenruimte heeft. Onderin de rugleuningen van de stoelen voorin zit een soort ‘kussentje’ dat naar wens boller/platter gemaakt kan worden. De navigatie is makkelijk te bedienen en de werking spreekt voor zich. Wat mij aanspreekt is dat je met de camera’s de auto van bovenaf kunt zien. Je kunt dus met inparkeren precies zien hoeveel ruimte je nog hebt. Ik merk dat de X-Trail minder wendbaar is dan ik gewend ben, waardoor het insturen wel even wennen is.

Panorama dak Nissan Xtrail Tekna

In mijn beleving hoort dit type auto veel power te hebben, echter is dit niet echt het geval. Daarentegen voel ik mij wel erg veilig in de X-Trail en heb goed overzicht in het verkeer. Er zit er een Safety Shield in, wat o.a. slaperigheid en onoplettend rijgedrag opmerkt. Dit kan handig zijn als je een lang stuk moet rijden of na een avondje uit als de ‘BOB’ scherp wil blijven. Ook kan met mooi weer het panoramisch glazen dak open.

Al met al zal ik een rit in de X-Trail niet direct omschrijven als avontuurlijk, maar ik ben zeker te spreken over het comfort, de uitstraling en veiligheid!

Nissan Xtrail Tekna op Klimduin Schoorl


  1. 19 maart 2018 Jan-Willem ten Hoopen

    Vlog: Jan-Willem laat zich chauffeuren in de Lexus LS500h!

    Gertjan (Leasevisie Heerhugowaard) houdt de deur open, rijdt vloeiend van A naar B en zorgt er voor dat het strakke tijdschema gehaald wordt. Ondertussen verzorgt Jan-Willem (Leasevisie Rotterdam) vanaf de achterbank de review van deze bijzondere Lexus LS500h die we ter beschikking kregen van Lexus Amsterdam.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 5 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief