Vakantie tips & tricks van de ANWB

25 mei 2016 Lison van Tol-van Langen

De zomer komt dichterbij. Wellicht heb je al een (auto)vakantie geboekt of ben je je al aan het voorbereiden voor je trip.

De zomer komt dichterbij. Wellicht heb je al een (auto)vakantie geboekt of ben je je al aan het voorbereiden voor je trip. Zeker als je met de auto op vakantie gaat en de nodige kilometers op de teller komen, is het prettig dat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan. In deze blog tref je de ANWB reiswijzer boordevol tips, zodat je ontspannen en zorgeloos op je bestemming aankomt.

Voor vertrek

  • Auto zwaar beladen en de airco draait op volle toeren door de vaak hoge temperaturen. Om pech te voorkomen, is het belangrijk jouw auto te controleren op de volgende punten:
  • Voldoende koelvloeistof, ruitenwisservloeistof, remvloeistof en olie. (controleren bij een koude motor!)
  • Juiste bandenspanning (als de auto zwaar beladen is, moet de bandenspanning worden verhoogd voor brandstofbesparing en een goede wegligging)
  • Motorolie (check onderweg het oliepeil, vaak wordt tijdens vakantie meer olie verbruikt)
  • Reservewiel of reparatieset

Neem je de caravan mee? Dan adviseren de ANWB experts deze applicatie waarmee je kunt controleren hoe je auto het doet als caravantrekker.

Checklist

Belangrijk is om je auto efficient en zorgvuldig in te pakken. Houd rekening met een maximum gewicht van je auto en plaats zware spullen boven de achteras en zo laag mogelijk in de auto. Dit om een rustig weggedrag te behouden. Als je aan dakkoffer denkt, bepak deze dan zo licht mogelijk. Een dakkoffer verstoort namelijk de stroomlijn en zorgt ook voor een hoger brandstofverbruik.

Naast het inpakken van je bagage is het ook belangrijk een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Een rijbewijs is in het buitenland namelijk geen geldig identiteitsbewijs. Voor de volledige kant en klare checklist zie hier.

vakantie tips en tricks

Regels per land

Elk land heeft zijn eigen (verkeers)regels. Zo ook op het gebied van zogenoemde uitrustingseisen. Voorkom boetes en discussies en zorg voor jouw veiligheid en die van de medebestuurders. Bekijk hier het overzicht van de uitrustingseisen per land.
Alle ANWB vakantie tips lezen? Bekijk hier de volledige versie van de ANWB Zomer Reiswijzer 2016.

Bron: ANWB


Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 6 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief