Airbumps, ConnectedCam en rode accenten. Wat vind jij van de nieuwe Citroën C3?

23 februari 2017 Joyce Wagenaar

Ik was weer de gelukkige om een nieuwe auto te mogen testen voor de blog, dit keer de vernieuwde Citroën C3, beschikbaar gesteld door Van Zwienen Citroën.

Vooraf was ik niet zo enthousiast dat ik deze auto mocht testen, met het vorige model nog in mijn achterhoofd. Toen ik het nieuwe model zag werd ik wel heel blij! Een auto met stoere uitstraling, niet te groot en handige opties. Echt iets voor mij!

Citroen C3 front  

Met de Airbumps is de C3 direct herkenbaar als Citroën en dit geeft de auto, samen met de vormgeving, een stoere uitstraling. Ik vind het opvallend en onderscheidend dat de spiegels, de mistlampen en het dak in een andere kleur zijn dan de rest van de auto. Deze rode accenten komen ook terug in het interieur. De hoeveelheid ruimte die je in de auto hebt valt me ook zeker mee, hij oogt van buiten gezien minder groot. Heel handig als ik een weekendje weg ga en ik al mijn spullen mee kan nemen en niet hoef te kiezen tussen wat (on)nodig is!

Citroen C3 onderkant

De navigatie reageerde in mijn beleving niet altijd goed. Ook vond ik het beeld niet altijd duidelijk en helder. Met de ConnectedCam kun je onderweg veilig leuke of grappige momenten opnemen en deze ook direct op social media plaatsen. Een vernieuwende optie! Ik had het leuk gevonden om deze te testen, maar jammer genoeg was deze niet aangesloten. Overigens schrok ik nog wel toen ik over een verkeersdrempel reed. Het onderstel van de auto maakte een hard ‘bonk’ geluid, terwijl ik er met aangepaste snelheid overheen reed. Waar dit vandaan kwam is mijn collega’s en mij niet duidelijk geworden.

Citroen C3 interieur

Al met al vind ik het een superleuke auto en zie ik mezelf hier wel in rijden! Met name de vormgeving van de auto en de hoeveelheid ruimte zijn grote pluspunten. Helemaal in combinatie met de prijs die je voor de auto betaalt.

Citroen C3 zijkant


  1. 19 maart 2018 Jan-Willem ten Hoopen

    Vlog: Jan-Willem laat zich chauffeuren in de Lexus LS500h!

    Gertjan (Leasevisie Heerhugowaard) houdt de deur open, rijdt vloeiend van A naar B en zorgt er voor dat het strakke tijdschema gehaald wordt. Ondertussen verzorgt Jan-Willem (Leasevisie Rotterdam) vanaf de achterbank de review van deze bijzondere Lexus LS500h die we ter beschikking kregen van Lexus Amsterdam.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 5 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief