Wel grijs maar geen muisje: Toyota Coupe High Rider

17 maart 2017 Lison van Tol-van Langen

Dat is eens wat anders! Geen saai voorkomen à la Prius, maar coupélijnen en sportief voorkomen. Met de nieuwe C-HR laat Toyota zich van zijn andere kant zien, dus die moet getest worden.

De nieuwe C-HR is een grote auto en qua formaat vergelijkbaar met de Nissan Juke. Groot in de zin van kofferbakruimte en ruimte voorin. Zo klein als het handgreepje van de achterdeuren, zo klein is ook de ruimte op de achterbank. Het handgreepje is mooi afgewerkt, zodat het perfect in het sportieve plaatje past.

Het is soepel sturen met de hybride automaat. Snel wegrijden ging soms wat minder makkelijk, maar dat komt waarschijnlijk door mijn blonde haren ;-) Mooie blauwe lijnen, subtiele verlichting en diamantvormige motieven in het dashboard, dat moet meerdere vrouwen wel aanspreken. In het midden staat een groot scherm voor de multimedia, deze valt mooi in lijn met de rest van het interieur. Over de functionaliteiten valt weinig te reppen, aangezien de auto lekker rijdt en alles bevat wat deze stoere auto moet hebben. In mijn ogen staat Toyota hiermee goed op de kaart en als je voor deze auto kiest, dan ben je niet bepaald een grijze muis op de weg!

Collage

De Coupe High Rider wordt gekenmerkt als een SUV, maar door de stoere coupélijnen en toch wat beperkte ruimte achterin, vind ik het meer een stadsauto. Binnen een helder en overzichtelijk dashboard, daar hou ik van. Geen cockpit met miljoenen knopjes waarbij ik al in storing sta als ik er naar kijk. Keep it simple!  1. 19 maart 2018 Jan-Willem ten Hoopen

    Vlog: Jan-Willem laat zich chauffeuren in de Lexus LS500h!

    Gertjan (Leasevisie Heerhugowaard) houdt de deur open, rijdt vloeiend van A naar B en zorgt er voor dat het strakke tijdschema gehaald wordt. Ondertussen verzorgt Jan-Willem (Leasevisie Rotterdam) vanaf de achterbank de review van deze bijzondere Lexus LS500h die we ter beschikking kregen van Lexus Amsterdam.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. 5 geïnteresseerden gingen u voor!

Aanmelden nieuwsbrief